Image

1km tijdrit

Ondanks de regenachtige voorspellingen werd het een mooie, zachte zondagochtend. Iets na 9 uur vertrok de eerste van bijna 160 deelnemers voor zijn kilometer tijdrit.

Bij de masters mag neo-master Eric Van Steerteghem volgende week zijn gouden medaille ophalen. Met een tijd van 1'12"96 kwam hij voor het eerst sinds jaren in de buurt van het record van Jos Henderieckx uit 2001. Topfavoriet Eric Kloeck strandde op de tweede plaats voor Luc Van Handenhove. Eindlaureaat van vorig jaar, Danny Van Den Broeck moest zich tevreden stellen met de 4de plaats.

Shauni Corthout zorgde met een tijd van 1'19"96 voor de snelste kilometer bij de dames. Het podium kleurt volledig geel volgende week, want haar Chedy-ploegmaten An Aertnouts en Wendy Vermeiren kaapten de dichtste ereplaatsen weg.

De opvallendste prestatie van de dag zagen we ongetwijfeld bij de juniors. Mathias Vertessen - tevens winnaar van de vorige 2 edities - verscherpte zijn record van vorig jaar met een dikke seconde, 1'04"78. Dit was tevens goed voor de snelste tijd van alle deelnemers. Op de tweede plaats kwam Alfdan De Decker en Ward Joris eindigde derde.

Ook bij de veteranen mocht de eindlaureaat van vorig jaar zich winnaar van de eerste proef noemen. Dirk Mertens (1'08"54) was ruim twee seconden sneller dan Paul Vermeiren en David Van Camp.

Bij de seniors gaat Wouter Vander Mast ook voor een derde opeenvolgende eindzege, hij deelde al meteen een dreun uit aan de concurrentie. Met een tijd van 1'06"13 liet hij ploegmaats Jan Den Henau, Sam De Bruyn en Lander Dircken achter zich. Michel Le Blon werd vijfde en ook mede-favoriet, Stefan Van Aelst reed een snelle tijdrit.

Op naar volgende week voor het tweede luik van deze Achtkamp Brasschaat, waar in het Louis De Winterstadion de 200 meter en het verspringen op het programma staan.

Foto: Ellen Rombouts