Image

200 meter en verspringen,

dag der records

Vandaag stond in het Louis De Winterstadion de tweede en derde proef van de Achtkamp Brasschaat op het programma: verspringen en 200 meter. Er bestaat een gezegde dat je op deze dag de Achtkamp niet kan winnen, maar wel kan verliezen. En dat moest gebeuren in wel erg wisselvallige weersomstandigheden. 

Joren Hendrikx had er in ieder geval niet veel last van. Met een sprong van 6,84 m zette hij zelfs een nieuw record op de tabellen. Zijn TP-ploeggenoten Joachim Nauwelaerts en Sam Leyssens vervolledigden de top 3.

Ook in de 200 meter showde Joren zijn kwaliteiten. Met een tijd van 22”29 verwees hij wederom 2 ploegmaten naar de dichtste ereplaatsen, opnieuw Sam Leyssens (23”06) en Stefan Van Aelst (24”06). In het algemene klassement doet Joren een goede zaak. Hij nadert tot op 1 puntje van Wouter Vander Mast, die met een 7de en 5de plaats tevreden kan terugblikken op deze dag. Andere favorieten, zoals Lander Dircken en Jan De Henau moesten heel wat meer terrein prijsgeven.

Bij de veteranen waren de ogen vooral gericht op Dirk Mertens en die ontgoochelde niet. In het verspringen sprong hij exact 5 meter. Hierdoor eindigde Dirk voor Dirk Vermeiren (4,92 m) en Nicolaas Pinter (4,90 m). In de 200 meter moest Dirk Mertens de duimen leggen voor Nicolaas Pinter, die een nieuwe recordtijd neerzette met 24”69. Dirk Vermeiren eindigde derde. In het algemeen klassement blijft Dirk Mertens autoritair leider.

Bij de dames was het al Eline Pinter (dochter van) wat de klok sloeg. Zoals Joren Hendrikx bij de seniors deed, zorgde Eline ook voor een dubbel. In de 200 meter duldde ze met een tijd van 27”78 geen tegenstand. Ann Devalckeneer liep 29”27 en Romi Snijders 29”81. In het verspringen maakte Eline met een sprong van 4,50 m haar feestje compleet. Loeka Snijders (zus van) sprong met 4,19 m net iets verder dan Ann Devalckeneer (4,15 m). In de rangschikking springt (toepasselijk op deze dag) Eline naar de leiding met een mooie bonus van 6 punten op Ann Devalckeneer.

Met een dubbel bij zowel de seniors als de dames kon Mathias Vertessen in zijn reeks moeilijk achterblijven. Nadat hij vorige week op verbluffende wijze de 1 km tijdrit won, maakte hij het in het verspringen iets spannender. Met een sprong van 5,17 m deed hij even goed als Lex Van Den Wijngaert. Twee winnaars dus in deze proef, Robin Verboven (5,17) mocht als derde mee op het podium. In zo’n minieme verschillen had Mathias duidelijk geen zin meer. Tijdens de 200 meter was hij met een tijd van 24”51 hij ruim 1 seconden sneller dan zijn EDU-ploegmaats Siebe De Winter en Alfdan De Decker. Met drie proefoverwinningen op rij blijft Mathias uiteraard onbedreigd leider.

Ook in de mastersreeks mocht een dubbel niet ontbreken. Topfavoriet Eric Kloeck was met een sprong van 4,28 m de hoofdrolspeler van dienst voor Eric Van Steerteghem (4,03 m) en Ivo Vercammen (4,00 m). In de 200 meter stond er geen maat op Eric. Met een toptijd van 27”13 zette ook hij een nieuwe recordtijd neer. Arthur Weyenberg (29”16) strandde op de tweede plek voor Eric Van Steerteghem (29”35). In de algemene rangschikking neemt Eric Kloeck de leiding over. Hij heeft 2 puntjes voorsprong op Eric Van Steerteghem, dan volgen Danny Van den Broeck en Ivo Vercammen.

Van het noodweer bleven we gelukkig - op enkele omgewaaide dranghekken en tentjes na - gespaard. Volgende week vindt in en om het militaire domein de 6,5km tijdrit plaats. Tot dan!

Foto: Dirk Van Aelst