Image

6,5 kilometer tijdrit

Na 3 explosieve nummers was het vandaag de eerste keer dat de mannen en vrouwen van de lange adem mochten uitpakken. In het decor van het militaire domein in Maria-ter-Heide stond 6,5 kilometer tijdrijden op het programma. De regen bleef (gelukkig) uit, maar de wind was wel opnieuw van de partij.

In frisse temperaturen mochten de juniors als eerste van start gaan. Topfavoriet voor de eindzege en winnaar van de eerste 3 proeven, Matthias Vertessen, loste de verwachtingen niet in en strandde op de 4de plaats. De overwinning ging naar Ward Joris (9’27”66) die Samuel Debeer en Alfdan De Decker voorbleef. In het algemeen klassement blijft Matthias wel leider.

Door de wind zaten supersnelle tijden er niet in, maar dat hield master Eric Van Steerteghem niet tegen om het record van Piet Achten uit 2005 van de tabellen te fietsen. Met een tijd van 9’46”39 was hij maar liefst een dikke 15 seconden sneller dan Eric Kloeck. Iets verderop volgde Luc Van Handenhove. In de rangschikking blijft Eric Kloeck nipt aan de leiding met slechts 1 puntje voorsprong op Eric Van Steerteghem.

Bij de veteranen werd het een verbeten strijd tussen Dirk Mertens en Paul Van Riel. Finaal trok Paul Van Riel (9’15”03) aan het langste eind met 1 seconde verschil. Hij kan een nieuwe gouden medaille toevoegen aan zijn uitgebreide medaillekast. Paul Vermeiren moest op net geen 30 seconden vrede nemen met de 3de plaats. Met enkel overwinningen en tweede plaatsen blijft Dirk Mertens uiteraard comfortabel aan de leiding in de tussenstand.

Bij de dames stak Shauni Corthout boven de rest uit (10’35”43). De strijd voor de tweede plaats was spannender en werd beslecht met maar 2 honderdste verschil in het voordeel van An Aernouts. Ex-profwielrenster en mama Karen Steurs werd 3de. In de algemene rangschikking blijft Eline Pinter, die een 5de tijd reed, aan de leiding staan na de suprematie van vorige week.

Bij de seniors was het Stijn Van Maldeghem die vroeg een eerste richttijd neerzette en onder de 9 minuten dook. Veel heren beten hun tanden stuk op zijn tijd van 8’53”04 en het was lang wachten voor iemand beter deed. Jan De Henau – recordhouder op dit nummer – klokte af op 8’43”23. Hij moest echter nog rekening houden met 1 man en niet de minste, Wouter Vander Mast. Die deed nog een seconde af van de tijd van Jan (8’42”42) en maakte het Chedy podium compleet. In het algemene klassement blijft Wouter leider. Op de 2de plaats volgt Stefan Van Aelst (die 8ste werd) en Lander Dircken (die met zijn 4de plaats net buiten het podium viel).

Volgende week verhuizen we terug naar het Louis De Winterstadion waar we de seconden vervangen door meters en centimeters én waar het de eerste nummer op het programma staat waarin de deelnemers samen van start gaan om hun vel duur te verkopen. Op naar volgende week, op naar het kogelstoten en de 1500 meter!