1 km Tijdrit en Kogelstoten

200 deelnemers verdeeld over 7 reeksen gingen voorbije zondag van start in de 72ste Achtkamp Brasschaat, op het programma: kogelstoten en 1 km tijdrit in de schaduw van het Kasteel van Brasschaat.

De prestatie van de dag was ongetwijfeld de 1'03"72 van Stefan Van Aelst op de korte tijdrit, hij was daarmee niet alleen 2 seconden sneller dan Sam Cordy en de eindwinnaar van 2021, Mathias Vertessen, maar hij verbeterde met meer dan 1 seconde ook het record van Dieter BaĆ¼mer uit 2006. De leiding bij de seniors heren na 1 dag is voor Jonas Frans, die ook de overwinning opeiste in het kogelstoten met 10m,89, voor Pieterjan Declercq en Van Aelst.

Bij de dames staat Meggie Van Beeumen op kop na winst in het kogelstoten en een derde plek in de tijdrit. De overwinning was daar voor Demmy Druyts voor zus Jessy.

Bij de 'oudere' heren zien we dit jaar uitzonderlijk veel deelnemers. Bij de veteranen staat Kurt Van Looveren bovenaan na 2 proeven voor Dimmen Wellens. De proefoverwinningen waren voor Shaun Malone met de kogel (10m40) en Paul Van Loon op de kilometer (1'06"63). Bij de masters begon Paul Van Riel zoals voorgaande jaren met een dubbele proefoverwinning.

Bij de jongeren slaagde Robbe Heiremans er bij de juniors heren ook in beide proeven te winnen. Bij de juniors dames prijken Elien Vermeiren en Marlies Tuinstra samen aan de leiding en bij de juniors heren onder de 15 jaar staat Tobe Van de Pas (die ook het record op de 1 km tijdrit verbeterde) bovenaan voor broer Jobbe.

Volgende week, 30 oktober 2022, 200 m sprint en 800/1500m in het Louis De Winterstadion.

Louis Bastiaenssen

Foto: Dirk Van Aelst