Voorbeschouwing

Met 195 zullen ze zijn, de dapperen die nu zondag gaan strijden in de 73ste Achtkamp Brasschaat in en om het park van Brasschaat (en dit jaar ook een stukje in Schoten), tijd dus voor een voorbeschouwing.

Bij de juniors U15 zien we 12 deelnemers dit jaar met als favoriet Tobe Van De Pas, de nummer 2 van vorig jaar, in afwezigheid van zijn tweelingbroer Jobbe die gekwetst is. Verder laten we ons in deze reeks graag verrassen door nieuwe gezichten!

Bij de dames juniors ook 12 starters en daar zal Elien Vermeiren haar titel verdedigen. Ook hier zijn we benieuwd wie het haar lastig zal maken!

Juniors heren dan: ook 12 starters met Lucca Monsieurs als favoriet, al denken we dat  ook Jeff Aters en Robbe Lucas zullen proberen hier het nodige weerwerk te bieden.

Ook de masters heren belooft dit jaar een leuk kijkstuk te worden: 17 starters en vooral uitkijken naar het debuut in deze categorie van Dirk Mertens die erop gebrand zal zijn in deze reeks enkele records aan te scherpen. Verder zijn we benieuwd naar de form van oude getrouwe Paul Van Riel en ook Patrick Janssens en Werner Vertessen verwachten we in deze reeks vooraan.

37 veteranen heren dit jaar en ook hier weer een open strijd in het verschiet. Met Dimmen Wellens, Alexander Appels en Maarten Joris tekent de het volledige eindpodium van vorig jaar opnieuw present. Andere namen om in deze reeks naar uit te kijken zijn o.a. 3-voudig winnaar in deze reeks, Michel Le Blon, Paul Van Loon en Peter Vochten.

26 dames dit jaar aan de start en hier ontbreekt het volledige eindpodium van vorig jaar dus kansen voor nieuwe namen: schrijf alvast Demmy Druyts, Maud Beeckmans en Charis Van De Vijver op om een stapje hoger te zetten dit jaar!

Tot slot de seniors heren, op Jonas Frans na tekent de volledige top 10 van vorig jaar present. Het wordt dus een mooie strijd. Kan Lukas Maes bevestigen tegen een Mathias Vertessen gebrand op revanche? Wat doet Sam Cordy, weer een jaartje ouder en sterker! Trekt Gerry Druyts zijn vorm van deze zomer door en hoeveel last heeft Jasper Van Cant nog van zijn stevig fietsongeval van deze zomer? Hoe houdt juniorswinnaar van vorig jaar Robbe Heiremans zich staande tussen de grote jongens? Allemaal vragen die we in de komende weken hopelijk zullen beantwoord zien!

Alvast allemaal present zondag voor het kasteel van Brasschaat  voor proef 1 en 2: kogelstoten en 1km tijdrit!

Dave Frans

Foto: Dirk Van Aelst